Ostravarna U Jubilejní

Navigovat Navigovat
596111276
e-mail: jubilejni@ostravarna.cz
web: www.jubilejni.cz

Ostravarna U Jubilejní je poctivá pivovarská hospoda, první svého druhu v ČR. V nabídce naleznete výborné nepasterizované tankové pivo Ostravar Premium, které čepujeme na hladinku. Mimo Ostravar Premium naleznete v nabídce i další druhy piv, čepovanou malinovku a kofolu. Kuchyně je zaměřena na českou klasiku, kterou vaříme i jako denní menu. Specialitou naší kuchyně je Ostravarenské pečené koleno a trhaná plec z jihu. U nás také najdete O2 sportovní kino s dostatečnou kapacitou míst k sezení. Parkování je zajištěno na parkovišti před provozovnou.
Specialitou naší hospody je trhaná vepřová plec z Jihu. Pomalu pečená plec z mladého vepříka, kterou při nízké teplotě pečeme 13 hodin a na závěr zaudíme třešňovým dřevem. Maso nekrájíme, trháme ho na vlákna, aby zůstalo pěkně šťavnaté a uchovalo v sobě maximum chuti. Recept jsme přivezli z jižní Caroliny (neplést s Novou Karolinou) a nabízíme ji ve třech variantách.
Specialitou naší hospody je trhaná vepřová plec z Jihu. Pomalu pečená plec z mladého vepříka, kterou při nízké teplotě pečeme 13 hodin a na závěr zaudíme třešňovým dřevem. Maso nekrájíme, trháme ho na vlákna, aby zůstalo pěkně šťavnaté a uchovalo v sobě maximum chuti. Recept jsme přivezli z jižní Caroliny (neplést s Novou Karolinou) a nabízíme ji ve třech variantách.
Po 20.1.
RAJSKÁ s rýží
1. KOPROVÁ OMÁČKA s vařenými vejci a houskovými knedlíky 2 ks 99 Kč
2. KUŘECÍ STEHENNÍ STEAK se zeleninovým kuskusem 150g 102 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: GRILOVANÁ VEPŘOVÁ KRKOVICE na zeleném pepři, se smaženými bramborovými hranolky (bez lepku) 150g 109 Kč
4. SALTIMBOCCA Z VEPŘOVÉ KOTLETY s fazolovými lusky s anglickou slaninou a s pečenými bramborami grenaille (bez lepku) 150g 174 Kč
5. Domácí čalamáda 100g 27 Kč

Út 21.1.
ZELENINOVÁ S VEJCI a čerstvým libečkem
1. ŠPAGETY S KUŘECÍM MASEM A RAJČATY, sypané strouhaným sýrem 300g 102-
2. BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ UZENÝM MASEM, přelité škvařenou slaninou s cibulkou, s kysaným otickým zelím 3 ks 109 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: HOVĚZÍ NUDLIČKY NA HOUBÁCH se šťouchanými bramborami (bez lepku) 150g 114 Kč
4. SALTIMBOCCA Z VEPŘOVÉ KOTLETY s fazolovými lusky s anglickou slaninou a s pečenými bramborami grenaille (bez lepku) 150g 174 Kč
5. Domácí čalamáda 100g 27 Kč

St 22.1.
HRACHOVÁ s krutóny z bílého pečiva
1. VEPŘOVÁ JÁTRA NA SLANINĚ s dušenou rýží a kyselou okurkou (bez lepku) 150g 99 Kč
2. SMAŽENÉ KUŘECÍ ŘÍZEČKY V SÝROVÉM TĚSTÍČKU, s máslovou bramborovou kaší 150g 105 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: VEPŘOVÉ KOSTKY NA KMÍNĚ, s dušenou mrkví a vařenými bramborami 150g 112 Kč
4. SALTIMBOCCA Z VEPŘOVÉ KOTLETY s fazolovými lusky s anglickou slaninou a s pečenými bramborami grenaille (bez lepku) 150g 174 Kč
5. Domácí čalamáda 100g 27 Kč

Čt 23.1.
KUŘECÍ VÝVAR, z pečených kuřecích skeletů, se zeleninou a nudlemi
1. MEXICKÉ FAZOLE s grilovanou šunkovou klobásou a rychvaldským chlebem (na přání bez lepku) 120g 101 Kč
2. SMAŽENÉ ASIJSKÉ NUDLE s kuřecím masem a zeleninou 100g 105 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: VÍDEŇSKÝ HOVĚZÍ PLÁTEK se smaženými bramborovými hranolky 150g 116 Kč
4. SALTIMBOCCA Z VEPŘOVÉ KOTLETY s fazolovými lusky s anglickou slaninou a s pečenými bramborami grenaille (bez lepku) 150g 174 Kč
5. Domácí čalamáda 100g 27 Kč

Pá 24.1.
Bramboračka s houbami
1. DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY s vanilkovým krémem 300g 95 Kč
2. HOLANDSKÝ ŘÍZEK s máslovou bramborovou kaší 150g 114 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK s dušenou rýží 150g 117 Kč
4. SALTIMBOCCA Z VEPŘOVÉ KOTLETY s fazolovými lusky s anglickou slaninou a s pečenými bramborami grenaille (bez lepku) 150g 174 Kč
5. Domácí čalamáda 100g 27 Kč