Ostravarna U Jubilejní

Navigovat Navigovat
596111276
e-mail: jubilejni@ostravarna.cz
web: www.jubilejni.cz

Ostravarna U Jubilejní je poctivá pivovarská hospoda, první svého druhu v ČR. V nabídce naleznete výborné nepasterizované tankové pivo Ostravar Premium, které čepujeme na hladinku. Mimo Ostravar Premium naleznete v nabídce i další druhy piv, čepovanou malinovku a kofolu. Kuchyně je zaměřena na českou klasiku, kterou vaříme i jako denní menu. Specialitou naší kuchyně je Ostravarenské pečené koleno a trhaná plec z jihu. U nás také najdete O2 sportovní kino s dostatečnou kapacitou míst k sezení. Parkování je zajištěno na parkovišti před provozovnou.
Specialitou naší hospody je trhaná vepřová plec z Jihu. Pomalu pečená plec z mladého vepříka, kterou při nízké teplotě pečeme 13 hodin a na závěr zaudíme třešňovým dřevem. Maso nekrájíme, trháme ho na vlákna, aby zůstalo pěkně šťavnaté a uchovalo v sobě maximum chuti. Recept jsme přivezli z jižní Caroliny (neplést s Novou Karolinou) a nabízíme ji ve třech variantách.
Specialitou naší hospody je trhaná vepřová plec z Jihu. Pomalu pečená plec z mladého vepříka, kterou při nízké teplotě pečeme 13 hodin a na závěr zaudíme třešňovým dřevem. Maso nekrájíme, trháme ho na vlákna, aby zůstalo pěkně šťavnaté a uchovalo v sobě maximum chuti. Recept jsme přivezli z jižní Caroliny (neplést s Novou Karolinou) a nabízíme ji ve třech variantách.
Po 17.2.
Ovarová polévka
1. FRANCOUZSKÉ BRAMBORY s uzeným masem, s kyselou okurkou (bez lepku) 300g 99 Kč
2. Tortilla s kuřecím masem a zeleninou 150g 106 Kč
3. Tip šéfkuchaře: znojemská hovězí pečeně s dušenou rýží 150g 112 Kč
4. PEČENÁ JITRNICE A JELITO se staročeskou lepenicí 200g 149 Kč
5. Domácí jablečný kompot 100g 27 Kč
6. Malinovka 0, 33 l 15 Kč
7. Tatarská nebo ďábelská omáčka 50g 15 Kč

Út 18.2.
HRACHOVÁ s krutóny z bílého pečiva
1. BRAMBOROVÝ GULÁŠ S UZENINOU, s rychvaldským chlebem 300g 99 Kč
2. KUŘECÍ STEHNO JINAK (pečené dohromady s bramborami a kořenovou zeleninou) (bez lepku) 220g 106 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: HOLANDSKÝ ŘÍZEK s máslovou bramborovou kaší a kyselou okurkou 150g 112 Kč
4. PEČENÁ JITRNICE A JELITO se staročeskou lepenicí 200g 149 Kč
5. Domácí jablečný kompot 100g 27 Kč
6. Malinovka 0, 33 l 15 Kč
7. Tatarská nebo ďábelská omáčka 50g 15 Kč

St 19.2.
HOVĚZÍ VÝVAR s masem a nudlemi
1. ŠPAGETY S BOLOŇSKÝM RAGŮ sypané strouhaným sýrem 300g 107 Kč
2. Cmunda po kaplicku 130g 112 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO PO SRBSKU s bramborami pečenými ve slupce (bez lepku) 150g 115 Kč
4. PEČENÁ JITRNICE A JELITO se staročeskou lepenicí 200g 149 Kč
5. Domácí jablečný kompot 100g 27 Kč
6. Malinovka 0, 33 l 15 Kč
7. Tatarská nebo ďábelská omáčka 50g 15 Kč

Čt 20.2.
Selská
1. KUŘECÍ STEHENNÍ STEAK NA BYLINKÁCH se zeleninovým kuskusem (na přání bez lepku) 150g 105 Kč
2. MASOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE s vařenými těstovinami 150g 111 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: TELECÍ RAGŮ se šťouchanými bramborami 130g 116 Kč
4. PEČENÁ JITRNICE A JELITO se staročeskou lepenicí 200g 149 Kč
5. Domácí jablečný kompot 100g 27 Kč
6. Malinovka 0, 33 l 15 Kč
7. Tatarská nebo ďábelská omáčka 50g 15 Kč

Pá 21.2.
1. UZENÁ se zeleninou a bramborami, zjemněná mlékem
2. NUDLE S MÁKEM A TVAROHEM přelité přepuštěným máslem 300g 85 Kč
3. SMAŽENÉ SÝROVÉ DUO s vařenými bramborami a naší tatarskou omáčkou (na přání bez lepku) 120g 117 Kč
4. TIP ŠÉFKUCHAŘE: SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ s citrónem, brusinkami a šlehačkou, s houskovými knedlíky 150g 122 Kč
5. PEČENÁ JITRNICE A JELITO se staročeskou lepenicí 200g 149 Kč
6. Domácí jablečný kompot 100g 27 Kč
7. Malinovka 0, 33 l 15 Kč
8. Tatarská nebo ďábelská omáčka 50g 15 Kč