Ostravarna U Jubilejní

Navigovat Navigovat
596111276
e-mail: jubilejni@ostravarna.cz
web: www.jubilejni.cz

Ostravarna U Jubilejní je poctivá pivovarská hospoda, první svého druhu v ČR. V nabídce naleznete výborné nepasterizované tankové pivo Ostravar Premium, které čepujeme na hladinku. Mimo Ostravar Premium naleznete v nabídce i další druhy piv, čepovanou malinovku a kofolu. Kuchyně je zaměřena na českou klasiku, kterou vaříme i jako denní menu. Specialitou naší kuchyně je Ostravarenské pečené koleno a trhaná plec z jihu. U nás také najdete O2 sportovní kino s dostatečnou kapacitou míst k sezení. Parkování je zajištěno na parkovišti před provozovnou.
Specialitou naší hospody je trhaná vepřová plec z Jihu. Pomalu pečená plec z mladého vepříka, kterou při nízké teplotě pečeme 13 hodin a na závěr zaudíme třešňovým dřevem. Maso nekrájíme, trháme ho na vlákna, aby zůstalo pěkně šťavnaté a uchovalo v sobě maximum chuti. Recept jsme přivezli z jižní Caroliny (neplést s Novou Karolinou) a nabízíme ji ve třech variantách.
Specialitou naší hospody je trhaná vepřová plec z Jihu. Pomalu pečená plec z mladého vepříka, kterou při nízké teplotě pečeme 13 hodin a na závěr zaudíme třešňovým dřevem. Maso nekrájíme, trháme ho na vlákna, aby zůstalo pěkně šťavnaté a uchovalo v sobě maximum chuti. Recept jsme přivezli z jižní Caroliny (neplést s Novou Karolinou) a nabízíme ji ve třech variantách.
St 20.11.
Italská čočková
1. FRANCOUZSKÉ BRAMBORY s uzeným masem, s kyselou okurkou 300g 99 Kč
2. ŠPAGETY S BOLOŇSKÝM RAGÚ sypané strouhaným sýrem 300g 102 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: TELECÍ SEKANÝ BIFTEK se sázeným vejcem a smaženými bramborovými hranolky (na přání bez lepku) 150g 114 Kč
4. ŘECKÝ SALÁT s olivami a balkánským sýrem s toustem z bílého chleba 300g 159 Kč
5. SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY s křenem 100g 27 Kč

Čt 21.11.
Moravská cibulačka
1. ČOČKA NAKYSELO se sázenými vejci, kyselou okurkou a rychvaldským chlebem 2 ks 99 Kč
2. VEPŘOVÁ PLEC PEČENÁ NA ČESNEKU se špenátovými šťouchanými bramborami (bez lepku) 150g 112 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: PLNĚNÝ PAPRIKOVÝ LUSK s rajčatovou omáčkou a houskovými knedlíky 150g 114 Kč
4. ŘECKÝ SALÁT s olivami a balkánským sýrem s toustem z bílého chleba 300g 159 Kč
5. SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY s křenem 100g 27 Kč

Pá 22.11.
HOVĚZÍ VÝVAR s játrovou rýží
1. BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ ŠVESTKAMI sypané cukrem a přelité přepuštěným máslem 300g 99 Kč
2. Smažené rybí filé z aljašské tresky s bramborovou kaší 130g 112 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: HOVĚZÍ PLÁTEK NA SLANINĚ se smaženými bramborovými hranolky a naší tatarskou omáčkou (bez lepku) 150g 114 Kč
4. ŘECKÝ SALÁT s olivami a balkánským sýrem s toustem z bílého chleba 300g 159 Kč
5. SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY s křenem 100g 27 Kč