Ostravarna U Jubilejní

Navigovat Navigovat
596111276
e-mail: jubilejni@ostravarna.cz
web: www.jubilejni.cz

První Ostravarna v Ostravě
Specialitou naší hospody je trhaná vepřová plec z Jihu. Pomalu pečená plec z mladého vepříka, kterou při nízké teplotě pečeme 13 hodin a na závěr zaudíme třešňovým dřevem. Maso nekrájíme, trháme ho na vlákna, aby zůstalo pěkně šťavnaté a uchovalo v sobě maximum chuti. Recept jsme přivezli z jižní Caroliny (neplést s Novou Karolinou) a nabízíme ji ve třech variantách.
Specialitou naší hospody je trhaná vepřová plec z Jihu. Pomalu pečená plec z mladého vepříka, kterou při nízké teplotě pečeme 13 hodin a na závěr zaudíme třešňovým dřevem. Maso nekrájíme, trháme ho na vlákna, aby zůstalo pěkně šťavnaté a uchovalo v sobě maximum chuti. Recept jsme přivezli z jižní Caroliny (neplést s Novou Karolinou) a nabízíme ji ve třech variantách.
Pá 23.8.
Gulášová
1. BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ ŠVESTKAMI, sypané cukrem a přelité přepuštěným máslem 300g 99 Kč
2. KUŘECÍ CORDON BLEU s vařenými bramborami 150g 109 Kč
3. TIP ŠÉFKUCHAŘE: VÍDEŇSKÝ HOVĚZÍ PLÁTEK se smaženými bramborovými hranolky a naší tatarskou omáčkou (bez lepku) 150g 115 Kč
4. MEDAILONKY Z VEPŘOVÉ PANENKY s pepřovou omáčkou a gratinovanými bramborami se smetanou (bez lepku) 150g 179 Kč
5. OKURKOVÝ salát 100g 27 Kč