Aréna hraje pod širákem


17.6.2021 20:00 - 19.6.2021 21:00
Aréna hraje pod širákem
Letní kino AMFI
Navigovat Navigovat
Komorní scéna Aréna na tři dny opustí svůj útulný domov v centru Ostravy a vydá se na dalekou pouť až do míst, kde bývaly hluboké lesy. Nemusíte se však bát, že bychom se chtěli přesunout do úplné pustiny, která o civilizaci ještě ani neslyšela. Naším výletním cílem a přechodným divadelním útočištěm se totiž stane Letní kino AMFI v Porubě!

Ve čtvrtek 17. a v pátek 18. června tak budete mít mimořádnou možnost zhlédnout pod širým nebem inscenaci italské renesanční komedie Mandragora, ovšem tak, jak jste ji dosud ještě neviděli. Krom venkovní scenérie a čerstvého vzduchu se totiž můžete těšit i na novinku v obsazení – v roli roztouženého Kallimacha se poprvé představí Milan Cimerák a v roli Sostraty Tereza Cisovská.

Lépe strávený letní večer si lze jen stěží představit… Ledaže byste naturelem byli o něco drsnějšího ražení a spíš než komedii o lidské hlouposti dáváte přednost undergroundové poezii. V tom případě určitě oceníte naše pásmo z veršů ruského básníka Igora Cholina. U nás nepříliš známý básník si o světě, ve kterém žil, rozhodně nemyslel nic moc pěkného, o čemž svědčí i expresivní výrazy v jeho básních. Ty však dokážou říct docela dost i o světě, ve kterém žijeme nyní my, a s živým hudebním doprovodem kapely Lefineser vytváří silný undergroundový hudebně-divadelní zážitek. Mimořádným živým uvedením Cholinových choven, které vznikly jakožto jednorázový projekt pro živý stream v době uzavření divadel, se v sobotu 19. června s Porubou rozloučíme a slibujeme, že toto rozloučení bude pořádně slyšet!

Představení hrajeme od 20 hodin.

Účast na představení samozřejmě podléhá platným epidemiologickým opatřením.

Vstupenky a další informace na https://bit.ly/arenahrajepodsirakem

Podobné události