Planetárium Ostrava
ZÁBAVA

Planetárium Ostrava
Navigovat Navigovat Facebook

Městská část: KRÁSNÉ POLE
K planetáriu 502, Ostrava


Telefon: +420 596 994 950
E-mail: info@planetariumostrava.cz
Web: www.planetariumostrava.cz/

Planetárium Ostrava nabízí chytrou zábavu a vzdělávání pro návštěvníky všech věkových kategorií. Jeho jedinečnost spočívá v moderních technologiích, které jsou využívány k zobrazení dokonalé hvězdné oblohy, k letům do vesmíru nebo jako tzv. sférické kino. Dalekohledy v kopulích hvězdáren umožňují na vlastní oči spatřit skutečné objekty dalekého vesmíru.

Pořady a aktivity Planetária probíhají v sedmi různých prostředích a jsou zaměřené především na astronomii a další přírodní a technické vědy. V programu však naleznete i kulturní představení jako třeba výstavy, koncerty a divadla.

Zabýváme se popularizací astronomie, kosmonautiky a dalších přírodních věd. Můžete si však u nás poslechnout i cestopisné přednášky či zhlédnout zajímavé výstavy. Hlavní program pro veřejnost a školní skupiny se odehrává v sále planetária s kulovou promítací plochou, speciálním systémem sférické projekce a vesmírným simulátorem.

Můžete navštívit sál planetária pro sto návštěvníků, hvězdárnu s astronomickými dalekohledy, přednáškový sál, interaktivní expozice s množstvím exponátů, učebnu pro pokusy, tzv. „Výzkumák“ a galerii Mira.

Planetárium je součástí Hornicko-geologické fakulty VŠB – Technické univerzity Ostrava.