Sdílko Poruba 2020


4.8.2020 12:00 - 25.8.2020 12:00
Sdílko Poruba 2020
Ostrava - Poruba
Navigovat Navigovat
Netradiční pop-up expozice, ve které se postupně představí několik desítek lokálních výrobců a obchodníků, už má nový termín. Speciálně upravené moduly přivítají návštěvníky v srpnu.
Sdílko se mělo původně konat na přelomu dubna a května u obchodního centra Duha. Veškeré plány ale nakonec změnila koronavirová pandemie. Expozice už ale má nový termín. Uskuteční se od 4. do 25. srpna na původním místě.

www.sdilkoporuba.cz

Sdílko se bude konat už potřetí. Poprvé to bylo v roce 2016 ve středovém pásu Hlavní třídy u Floridy, podruhé v roce 2018 na Alšově náměstí. Tentokrát poprvé zamíří mimo centrum Poruby, na sedmý stavební obvod. Ve speciálních modulech se představí více než sedmdesát vystavujících a účastníků doprovodného programu. Chybět nebude jídlo, móda nebo třeba doplňky pro domácnost.

Vedle prodejců Sdílko nabídne také interaktivní výstavu věnující se veřejnému prostoru, na které městský obvod Poruba spolupracuje s Městským ateliérem prostorového plánování a architektury. Výstava návštěvníky seznámí s plány na proměnu Poruby. Projekty budou představeny formou interaktivního průvodce, návštěvníci si budou moci vyzkoušet virtuální realitu a další moderní technologie. Na Sdílku bude také otevřena speciální kavárna s výběrovou kávou a drobným občerstvením, pro děti bude k dispozici netradiční hřiště.

Organizátorem akce je městský obvod Poruba. Na přípravě odborného programu se podílí Městský ateliér prostorového plánování a architektury (MAPPA).

📍 prostor u obchodního centra DUHA, na mapě zde: https://goo.gl/maps/qNsgzBwi7DQKWjF86

FB událost: www.facebook.com/events/315031449486576

Podobné události